söndag 14 juli 2024

Kurs i fiskförädling

Välkommen till en kurs i traditionell fiskförädling 4-5 september 2020. Kursen är förlagd till Piltos Goda - ett familjeföretag i Ammarnäs.

4 -5 september anordnar Sametinget via Landsbygdsprogrammet en kurs i fiskförädling på ett traditionellt sätt för samiska företagare och blivande företagare i samarbete med Piltos Goda i Ammarnäs.

Vi lär oss förädla fisk på ett traditionellt sätt; saltar, röker, torkar och gör inläggning av fisk. De praktiska momenten leds av Per Nils och Ingrid Pilto med mångårig erfarenhet och traditionell kunskap om fiske och förädling. 

Mat och husrum ingår i kursen. Resan står ni själva för.

Antal deltagare: Max. 8 st (minst 5 för att kursen ska bli av)

Kostnad: 625 kr inkl moms. Betalas till BG 5178-6697, märk inbetalningen ”Kurs Fisk A-Näs objektnr 2764”.

Anmäl dig senast 24 augusti 2020 för kurs i Ammarnäs 4-5 september!

Anmälan och förfrågningar till kjerstin.valkeapaa@sametinget.se eller via telefon 0980-78053.

© Sametinget 2024
Uppdaterad: 2020-08-31

Om Sametinget

Sametinget är både en statlig myndighet med förvaltningsuppgifter och ett folkvalt samiskt parlament med uppdraget att verka för en levande samisk kultur i Sverige.

VISSELBLÅSARFUNKTION

E-FAKTURA

Myndigheten

Sametinget är en statlig myndighet under regeringen, med särskilt ansvar för språk, kultur och rennäring.

Det folkvalda organet

Det folkvalda parlamentet består av 31 ledamöter som träffas till plenum tre gånger per år. Styrelsen är ytterst ansvarig för Sametingets verksamhet.

Kontakt

Sametinget
Box 90
981 22 GIRON / KIRUNA

Vid rekommenderad post använd adressen ovan!

Besöksadress: Adolf Hedinsvägen 58
Tel. 0980-780 30
E-post: kansli@sametinget.se
Org.nummer: 202100-4573

Kontaktformulär 
Behandling av personuppgifter

Tillgänglighetsredogörelse

Öppettider:
Mån-Fre 08.30-12.00, 13.00-15.00
Kring storhelger och under sommaren:
Mån-Fre 08.30-12.00

MenyNäring
MenyNäring
På sametinget.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?