Grundutbildning för charkuterister
Vill du fördjupa dig i tekniken som ligger bakom all korv och charktillverkning? Då kan du lära dig tillverkning av alla fem produktkategorier inom charkuteri under en fullspäckad vecka med vår tyske charkexpert Sven Lindauer. Anmäl dig till denna kurs som sker via Sametingets kompetensutvecklingsprojekt inom Landsbygdsprogrammet i samarbete med Eldrimner.
Kursort: Eldrimner Ås Jämtland
Datum: 10-14 februari 2020
Med start den 10 februari klockan 08.30, samt avslut den 14 februari klockan 12.00.
Kurstider: Måndag-torsdag kl. 8.30 - 17.00. Fredag kl. 8.30 - 12.00.
Kostnad: 1 563 kr inkl. moms
Betalas in på BG 5178-6697. Märk inbetalning ”Grundutbildning för charkuterister” och ange objekt nr. 2764. Bindande anmälan ska vara inne senast den 1 januari 2020. Då ska även kurskostnaden vara inbetald för att du säkert ska få plats på kursen.
Begränsat antal platser!
Anmälan och förfrågningar
Vänd dig till Kjerstin via e-post kjerstin.valkeapaa@sametinget.se eller via tel. 0980-780 53.
Kursinnehåll
Kursen innehåller allt från styckning till tillverkning av olika typer av emulsionskorvar, sylta, leverkorv, salami till kokt skinka och lufttorkade bitar i den praktiska delen, till vikten av stressfri och hygienisk slakt, livsmedelssäkerhet och kemiska processer i korven under teoritimmarna.
Målet med kursen är att du kan komma igång själv med produktion och få inspiration för tillverkning av goda och säkra charkuterier. Kursen tolkas delvis till svenska. De pass som mestadels omfattar praktiska moment hålls på engelska.
Måltider
Lunchrestaurang finns på Torsta, 5 minuters promenad bort eller i Fröjas Kafé intill Eldrimner. Mikro finns att tillgå i Eldrimners matsal. Fika ingår i kursavgiften.
Res- och boendetips: https://www.eldrimner.com/om-eldrimner/31893.hitta_till_oss.html