Föreläsning om samisk matkultur
Under Jokkmokks marknad anordnar Sametinget via landsbygdsprogrammet en föreläsning om ursprungsmat med rötterna i den samiska och tornedalska matkulturen. Föreläsningen sker i samarbete med Ájtte - svenskt fjäll- och samemuseum och Per Huuva.
Tid: Torsdagen den 6 februari 2020 kl. 14.00-16.00
Plats: Lokal Ája på Ájtte (biblioteket)
Innehåll:
Per Huuva berättar själv i ord och bild om sin bok. Per Huvva kommer från byn Liehittäjä, några mil från Övertorneå. Boken Aitta genomsyras av hans kärlek till maten han växt upp med, maten som har sina rötter i den samiska och tornedalska matkulturen. Förutom en grundlig beskrivning om hur man handskas med kött, inälvor, fisk, mjölmat, bär och växter, delar han också med sig av en mängd berättelser och egna recept.
Gratis entré!